Hvordan få best utbytte av Pasientsikkerhetskonferansen

Publisert 16/11/2023 Oppdatert 08/02/2024

Her er noen enkle tips og råd for å få mest mulig utbytte av Pasientsikkerhetskonferansen.

Før konferansen

Ta deg tid til å tenke gjennom hvilket utbytte du vil ha. Er du på jakt etter ny kunnskap om spesielle emner eller ønsker du å lære mer om noe du allerede har innsikt i? Er det noen du vet skal delta, som du ønsker å knytte kontakt med?


På konferansen

For fullt utbytte bør du sikte mot å være 100 prosent mentalt til stede. Ta notater og bilder underveis. Skriv ned de viktigste poengene, budskap og hvem eller hva du ønsker å følge opp i etterkant. Snakk med kollegaer eller nye bekjentskaper om temaene i pausene. Du kan bruke den lille notatblokka for STORE IDEER som deles ut på standen til i Trygge hender 24-7, eller kanskje du liker å bruke mobilen til å skrive ned notater? Det viktigste er at du enkelt finner igjen det du har notert deg når du er tilbake på jobb.


Ta aktivt kontakt

På konferansen finner du nær 20 forskjellige stands. Oppsøk dem og snakk gjerne med de som står der. Ikke vær redd for å ta kontakt med foredragsholdere og paneldebattanter med spørsmål, og gi dem gjerne positive tilbakemeldinger på bidraget deres. Få med deg lunsjer og middag, og delta på de andre aktivitetene etter middagen. De er alle arenaer som gir god mulighet til å få kunnskap, styrke eller skape nye relasjoner.

Her finner du all praktisk informasjon på ett sted. I appen, som du vil få tilsendt et par dager før selve konferansen, ligger din personlige QR-kode for registrering ved ankomst. Det er lurt å laste den ned på din hjemskjerm for enkel tilgang. Guide til dette finner du også i PSK-appen.


Etter konferansen

I løpet av første uka du er tilbake på jobb bør du ta fram notatene dine igjen.
Hva eller hvem krever oppfølging?

Ta gjerne en titt på opptak og presentasjoner som du vil finne her på nettsiden i etterkant av konferansen. Disse opptakene vil gi deg en fin mulighet til å gjenoppfriske det du lærte.

Like viktig er det å dele inspirasjon, ny kunnskap og perspektiver med kollegaene dine.
Dermed får hele organisasjonen nytte av konferansen og sammen dere gå fra ord til handling!