5 tips for å få mer ut av en digital konferanse

Publisert 06/11/2023 Oppdatert 03/06/2024

Å se en digital konferanse kan godt være inspirerende og lærerikt! Her er noen tips for å samle kollegaer rundt de digitale plenumsforedragene og et utvalg paralleller på årets konferanse.

Ser du den digitale konferansen sammen med en kollega er det lettere å bruke kunnskapen du lærer under de ulike sesjonene til å diskutere tiltak og forbedringer der dere jobber. Foto: Mostphoto

Reflekter sammen

Det viktigste du legger opp til før plenumsforedragene på Pasientsikkerhetskonferansen er at flere sitter og ser sendingen sammen i samme rom. Underveis kan dere for eksempel fylle ut et enkelt skjema som man oppsummerer over sammen i etterkant av konferansen. Dette kan gi grobunn for å finne aktuelle tema for eget forbedringsarbeid på arbeidsplassen. 

Refleksjonsspørsmål

Erfaring viser at i tillegg til den faglige egenutviklingen du kan få av å se Pasientsikkerhets-konferansen alene, er det lettere å få til en synergieffekt av å sitte sammen og se den. Ikke minst gir det en følelse av å gå samme vei og ha samme agenda i arbeidet i etterkant.

Her er fem tips for å få mest mulig ut av en digital opplevelse:

Å delta på en digital konferanse kan være en verdifull opplevelse for faglig utvikling og kunnskapsoverføring. Ikke minst gir det en følelse av å gå samme vei og ha samme agenda i arbeidet i etterkant.

1. Planlegg og sett av tid

For å maksimere nytten av den digitale delen av konferansen, er det viktig å planlegge og sette av dedikert tid for de som skal delta. Dette kan bidra til å sikre full oppmerksomhet og engasjement under presentasjonene.

2. Se sammen i grupper

Å se konferansen i grupper, enten fysisk i samme rom eller ved å bruke digitale verktøy for felles visning, kan bidra til å skape en følelse av fellesskap og oppmuntre til diskusjoner og deling av tanker og ideer i sanntid.

3. Ta notater og bruk refleksjonsspørsmål

Oppfordre deltakerne til å ta notater og fylle ut refleksjonsskjemaer underveis i konferansen. Dette bidrar til å fange opp viktige poeng og tanker som kan være nyttige for senere diskusjoner.

4. Umiddelbar oppfølging

Etter avslutningen av hver konferansedag, bør gruppen samles for å reflektere over det som ble presentert. Dette kan bidra til å oppsummere viktige punkter, men også for å vurdere hvordan disse kan brukes i den aktuelle arbeidskonteksten.

5. Følg opp og jobb videre med forbedring

Etter at konferansen er over, bør gruppen igjen samles etter en stund for å vurdere hva som skal implementeres og hvilke ideer eller strategier som kan videreføres i arbeidsmiljøet. Dette stadiet er viktig for å konvertere kunnskapen som er oppnådd under konferansen til konkrete tiltak og endringer.

Ved å følge disse tipsene vil du forhåpentligvis maksimere den faglige gevinsten av den digitale konferansen, samtidig som det gir en plattform for samarbeid og implementering av ny innsikt og ideer i arbeidspraksis.