Slik blir Pasientsikkerhetskonferansen 2022

Publisert 23/11/2022 Oppdatert 23/11/2022

Pasientsikkerhetskonferansen er Norges største og viktigste møteplass for alle som er opptatt av pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring. Etter to pandemiår arrangeres den igjen fysisk på the Qube på Gardermoen 24. og 25. november.

Over 1200 klinikere, ledere, rådgivere og andre engasjerte personer fra hele- og omsorgstjenesten fra hele landet samles for å bli inspirert, få ny innsikt og lærdom og utveksle erfaringer og ideer.

– Tema i år er den gode samtalen, og vi har et dedikert område på konferansen med stands med våre gode samarbeidspartnere. Vi tror at dette vil bli et populært mingleområde for nettverking, forteller konferansier og fungerende avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Kari Annette Os.

PSK.jpg
Foto: Pasientsikkerhetskonferansen er et sted for utveksling av erfaringer, refleksjon og diskusjon. Bilde fra en tidligere konferanse.

Har du ikke anledning til å bli med fysisk på konferansen? Fortvil ikke, du kan fremdeles se hele plenunsprogrammet digitalt - helt gratis! Plenumsprogrammet sendes torsdag kl 10-12 og fredag kl 12.30-14.0. Klikk her for å gå til direktesendingen

Mange nye temaer på programmet

Dagene fylles med plenumsforedrag og samtaler, i tillegg til over 25 relevante parallellsesjoner og workshops med spennende temaer og læring i fokus.

Pasientsikkerhetskonferansen har som mål å inspirere til systematisk arbeid med pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring i helse- og omsorgstjenesten. Konferansen skal også gi konkrete råd, tips og verktøy til å gjøre dette.

– Vi har lagt opp til et bredere utvalg av paralleller så alle skal finne flere temaer som er relevante for seg, og dette har vi fått veldig god respons på, fortsetter Os.

1.png
Årets konferansierer, Ida Waal Rømuld og Kari Annette Os fra Helsedirektoratet

Utdeling av Forbedringsprisen 2022

Under plenumssesjonen på fredag vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol dele ut Forbedringsprisen 2022. Prisen deles årlig ut av Helsedirektoratet og I trygge hender 24-7 til enkeltpersoner eller team i helsevesenet som har utmerket seg innen kvalitetsforbedring, pasientsikkerhet og/eller arbeidsmiljø. Etter utdelingen vil årets vinner presentere sitt arbeid, og gi gode råd til hvordan man selv kan oppnå lignende resultater.

Senere samme dag vil helse- og omsorgsministeren delta i en panelsamtale om betydningen av kultur i sammenheng med pasient- og brukersikkerhet og hva slags innsats som kreves for å oppnå en god pasientsikkerhetskultur.

Program

Dette er hovedtemaene for de to dagene:

Dag1: Tallenes tale
Norge har en av verdens beste helse- og omsorgstjenester, men er det sånn for alle? Vi har fortsatt en jobb å gjøre dersom alle skal være trygge og sikre i møtet med helse- og omsorgstjenestene. Men uten å forstå problemet kan vi ikke gjøre noe med det.

På konferansens første dag får vi et innblikk i tallenes tale og hvordan det oppleves fra ulike perspektiv. Hvilke problemstillinger står vi ovenfor og hva kan vi gjøre med det? Og hvordan bør fremtiden se ut?

Se hele programmet for dag 1 her
 

Dag 2: Trygge ansatte gir trygge pasienter
Alle i helsetjenesten har to jobber: Å gjøre jobben og å forbedre den. Dette skal være en del av både hvordan vi tenker og hvordan vi organiserer helse- og omsorgstjenesten. Trygge ansatte gir trygge pasienter. Vi må ta vare på vår viktigste ressurs; de ansatte og lederne.

På konferansens andre dag rettes oppmerksomheten mot hvordan vi kan styrke ledere og ansattes motivasjon, kompetanse og trygghet i jobben.  

Se hele programmet for dag 2 her