Temaet for årets pasientsikkerhetskonferanse er “Sikrere sammen”, og for prekonferansen har vi spisset dette til “Sikrere sammen om pasient- og brukersikkerhet: Læring og inspirasjon til å lede trygt og sikkert i en utfordrende tid”.
Meld deg på her
Påmelding til prekonferansen for ledere 2025
Prekonferansen inviterer ledere til å samles for å styrke eget lederskap og inspirere hverandre.
Med så mange ledere samlet, er kunnskapen allerede i rommet. I tre ulike bolker inviteres derfor deltakerne til å dele denne kunnskapen, inspirere og la seg inspirere.
Et viktig mål med prekonferansen er å diskutere og bli bevisst på lederatferd og -handling som fører til bedre pasient- og brukersikkerhet. Å dele de praktiske grepene og virkemidlene som kunnskap og erfaring sier virker.
I bolk 1 vil vi invitere til å snakke sammen om følgende problemstillinger:
Å lede forbedring og pasientsikkerhet
Å tette gapet mellom det vi gjør og det vi burde, blir viktigere og viktigere. Denne refleksjonen handler om å finne lederens rolle for at dette skal skje.
Einar Hovlid, avdelingsdirektør i Helsetilsynet inviterer til refleksjon i dette temaet. Han har doktorgrad og lang erfaring i å arbeide med kvalitetsforbedring.

Å lede i en tøff tid med prioriteringer
Andreas Stensvold er direktør for medisin og helsefag ved Sykehuset Østfold. Han har et sterkt engasjement for prioriteringsutfordringene. Andreas vil i sin temainnledning utfordre oss på både daglige valg og retning. Dere gjør alle valg i hverdagen. Refleksjonen vil kanskje gi noen nye perspektiver, samtidig som andre trenger dine tanker.

Beredskap i en utrygg tid
Beredskap er et begrep som har fått mer innhold den siste tiden. Hva må vi egentlig gjøre for å være beredt om noe inntreffer? Bjørg Torill Madsen, direktør for helse og mestring i Lillestrøm kommune deler erfaringer fra egen kommune og samarbeid med sykehuset i egen region. Refleksjon med kollegaer kan gi deg litt bedre trygghet for egen situasjon.
Hva vi gjør for å beholde og rekruttere medarbeidere?
Alle er opptatt av dette teamet. Hva sier forskning og hva gjør andre for å beholde og rekruttere?
Cecilie Haraldseid Driftland, førsteamanuensis ved SHARE-senteret, gir oss det forskningen sier om dette i sin temaintroduksjon. De du har rundt deg ved bordet deler sine erfaringer i refleksjonen.
I Bolk 2 blir det en samtale med to unge ledere fra Universitetssykehuset i Nord Norge om Generasjon Z. Enhetsleder Marianne Karlsen og seksjonsleder Pia Helen Hotti Simensen har skrevet masteroppgave om å lede generasjon Z. Dere har alle erfaringer om flere generasjoner i samme arbeidslag. Hvor forskjellige er de? Skal de ledes ulikt? Vi tar diskusjonen og invitere dere med.

.jpg)
Bolk 3 utfordrer oss på å se fremover. I en tid hvor endring er den nye normalen, vil professor Anders Dysvik fra BI dele fra en rapport om fremtidens arbeidsliv. Han vil peke på viktigheten av lederatferd for ledere i tiden framover. Bolken vil være et faglig innlegg med påfølgende deling rundt bordene.

Praktisk informasjon:
Målgruppe: Ledere fra sykehus og kommuner, på alle nivå, med rådgivere.
Antall: Det er et begrenset antall plasser (200) og "førstemann til mølla" som gjelder.
Tid: Konferansen starter kl. 11.00 med lunsj og varer til kl. 16.30.
Pris: Kr. 1900,-
Servering: Det blir felles middag / buffet. Pris: kr. 575,-