Forbedringspillet - hvor som helst og når som helst

Publisert 20/05/2020 Oppdatert 24/01/2024

Men, ... ikke akkurat nå!! Forbedringspillet ble stengt i desember 2023, og vi er i full gang med å få opp driften igjen så snart som mulig.

Nå kan du spille deg til bedre kunnskap om forbedringsarbeid. Gå inn på: https://forbedringspillet.attensi.com/ eller last ned appen "Attensi Skills"

Hva er egentlig en PDSA-test? Hva bruker vi målingene til? For å sikre kontinuerlig forbedring i en tjeneste i stadig utvikling, trenger vi å kunne noe om forbedringsarbeid.

Helsedirektoratet har i samarbeid med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Agder Vest utviklet et spill der du får trening i praktisk forbedringsarbeid. Det kan spilles når som helst, hvor som helst. 

Det var en annerledes måte å lære på, jeg ble drevet frem av spillet slik at jeg opplevde en progresjon i læringen. Det gikk litt av seg selv – var ganske "effortless". Da jeg spilte for andre gang, skjønte jeg at jeg hadde lært mye.

- Mari, testspiller og sykepleier.

Slik gjør du det

Spillet er utviklet med tanke på små flater og egner seg aller mest for en smarttelefon eller et nettbrett. Du kan også spille på både PC eller Mac.

Gå inn på https://forbedringspillet.attensi.com/

Du kan søke opp appen "Attensi Skills" på App Store eller tilsvarende.

OBS! Bedriftskoden du blir bedt om å bruke er forbedringspillet, du kan også skrive helsedirektoratet.

Har du problemer med å kjøre spillet, finner du brukerveiledning under "Trenger du hjelp" på inngangssiden. 

Spill deg bedre!

I dette spillet lærer du gjennom å prøve og feile, og spille flere ganger. Du blir kastet rett ut i det, så fortvil ikke om du får mange feil ved første gjennomkjøring. Prøv igjen! Du kan konkurrere mot deg selv eller mot andre, og du ser raskt om du forbedrer deg og hva du trenger å trene mer på.

Dersom du gjerne vil lese mer om tema eller trenger litt råd og tips for å forstå hva som er riktig, titt gjennom materialet som ligger i "Wikien" i spillet. 

Hva lærer jeg? 

Om du ikke allerede har blitt det, vil du helt sikkert bli involvert i forbedringsarbeid på egen arbeidsplass. Vi jobber kontinuerlig med å endre og forbedre helsetjenesten. Det kan handle om alt fra å redusere ventetid for pasienter, involvere pårørende i behandling, bedre måltidsrutiner for eldre, til mer systematisk tannpleie og økt fysisk aktivitet hos brukere. 

Både for deg som ansatt og for deg som leder, er det nyttig å kjenne til grunnprinsippene bak systematisk forbedringsarbeid, hva forbedringskunnskapen gir oss og hvordan forbedringsmodellen kan brukes. Hvorfor ikke spille deg frem til denne kunnskapen?

Tips: Spillet krever tilgang til internett, men haker du av for "forhåndslaste innhold" under innstillinger, kan du også spille off-line. Innholdet laster seg da automatisk opp og blir oppdatert når du er on-line igjen. 

Skjermbilde spill.JPG