Slik får dere mer ut av en digital konferanse

Publisert 25/10/2021 Oppdatert 02/11/2021

Å se en heldigital konferanse trenger ikke oppleves passivt eller ensomt! Her er Nes sykehjems tips for å samle kollegaer rundt en digital konferanse og få et høyere læringsutbytte.

Fagutviklingssykepleier Maren Schreiner med Nes sykehjems opplegg under Pasientsikkerhetskonferansen 2020.

3. og 4. november arrangeres den årlige Pasientsikkerhetskonferansen som i år blir heldigital. Nes sykehjem i Tønsberg er i gang med å planlegge sitt eget opplegg rundt konferansen:

– Det viktigste vi gjør er å sitte sammen for å se Pasientsikkerhetskonferansen. Så har vi laget et enkelt skjema som går på refleksjon rundt innholdet i sesjonene som man fyller ut underveis, forteller Maren Schreiner, fagutviklingssykepleier ved Nes Sykehjem.

Suksess med fjorårets opplegg

Det er ikke første gangen Nes sykehjem bestemmer seg for å lage et eget opplegg rundt Pasientsikkerhetskonferansen. I fjor lagde de også et skjema med refleksjonsspørsmål som ble fylt inn underveis, før de oppsummerte sine tanker og refleksjoner sammen. Deretter diskuterte de hvordan det de lærte kunne brukes fremover i deres eget forbedringsarbeid på sykehjemmet.

Det ga oss stor merverdi å kunne utveksle nye tanker og ideer sammen, og ikke minst ha et felles språk når vi skulle fortsette med forbedringsarbeidet
— Bodil Bøe Bettum, virksomhetsleder ved Nes sykehjem

– Diskusjonene og innspillene som kom ut av det, dannet også grunnlaget til en egen handlingsplan vi utarbeidet etter konferansen som etter hvert førte til flere konkrete tiltak og bruk av nye verktøy og metoder, forteller Bodil. 

last ned.jpeg
Bodil Bøe Bettum, virksomhetsleder ved Nes Sykehjem.

Anbefales til alle

Maren og Bodil mener at hvem som helst kan gjennomføre et lignende opplegg som de selv gjorde i fjor, og som de planlegger i år, men mener en avgjørende faktor er å se konferansen sammen i samme rom:  

– I tillegg til den faglige egenutviklingen du får av å se Pasientsikkerhetskonferansen, skapes det en synergieffekt av å sitte sammen og se den, og ikke minst en følelse av å gå samme vei og ha samme agenda i arbeidet i etterkant, sier Bodil.

Her er Maren og Bodils tre tips for å lykkes med opplevelsen rundt en digital konferanse:

1. Sett av tid for de som skal være med på opplegget

2. Sitt flere sammen og se sendingen

3. Reflekter og oppsummer samme dag

Få tilsendt forslag til refleksjonsspørsmål

Har dere ikke tid eller anledning til å lage et eget opplegg? Ingen fare, vi har utarbeidet et forslag til hver bolk med refleksjonsspørsmål og nyttig tilleggslitteratur, metoder verktøy og andre publikasjoner tilknyttet bolkenes tema. Les mer her.

Tips en kollega – bli med i trekningen av billetter til neste års fysiske konferanse

For bedre læringsutbytte og konferanseopplevelse oppfordrer vi til å se Pasientsikkerhetskonferansen sammen med kollegaer. Men, det er fortsatt viktig at dere alle melder dere på. Tipser du en venn eller kollega om å melde seg på, er du også med i trekningen av gratis deltakelse på neste år fysiske konferanse.

Les mer om Pasientsikkerhetskonferansen 2021 og meld deg på her.